[ Veronika]

Mám rada rodinnú pohodu a pokoj, ktoré sú pre mňa oázou po náročnom dni v práci. Teší ma, keď všetko vychádza tak, ako má, rada si veľa vecí plánujem, no niekedy sa moje plány menia v priebehu jednej sekundy. Keď cestujem, túžim spoznať miestnu kultúru, vidieť pamiatky, ochutnať miestnu kuchyňu a čo hlavne zbožňujem, je leňošenie na pláži s dobrou knihou, a potom sa poriadne vyblázniť v azúrovom mori. Medzi krajiny, do ktorých sa túžim vrátiť patrí Thajsko - pre úžasnú prírodu a Sardínia - pre krásne pláže, pamiatky a hlavne pre najlepšiu kuchyňu.

Ďalšie články

Najčítanejšie

04.01.2011
Priame letecké spojenie na Sardíniu
12777 prečítaní
28.07.2010
Ako cestovať do Chorvátska?
9499 prečítaní
22.10.2010
Priority boarding, priplatiť si či nie?
7827 prečítaní
30.11.2010
Aj na Slovensku môže byť dobrá zimná dovolenka!
6587 prečítaní
29.03.2011
Bájny grécky ostrov Rhodos
6090 prečítaní

Prečo letieť s Ryanairom?

Pridané: 11.10.2011 | Prečítané 3881 x

Nedávno sa ma známy opýtal, prečo všetci nadávajú na Ryanair. A keď som sa zamyslela, mal pravdu, nič pozitívne som  v poslednej dobe o tejto leteckej spoločnosti ani nepočula. Ale prečo, veď nie o nič horšia než ostatne letecké spoločnosti, ba práve naopak je flexibilná, lacná, neustále obnovuje svoj letový park, lieta do stoviek destinácií,....

Ryanair patrí medzi najväčšie nízkonákladové spoločnosti. Vznikla už  v roku 1985. Momentálne lieta do 27 krajín sveta. Denne prevádzkuje okolo 1400 letov do 160 destinácií. Za rok prepraví cca 73 miliónov cestujúcich. Vlastní 250 lietadiel a ďalších 65 nových má byť do prevádzky zaradených v priebehu 2 rokov. No nie sú tieto čísla úžasné?!

 

Preto si myslím, že môžeme byt radi, že takáto úspešná letecká spoločnosť lieta aj z Bratislavy. Veď ktorá okolitá krajina sa môže pýšiť tým, že majú možnosť využívať služby tejto spoločnosti? Keď si len zoberieme Viedeň. Zo Schwechatu odletí minimum nízkonákladových spoločností a mnohí preto využívajú odlety z Bratislavy. Ryanair ako jediná nízkonákladová spoločnosť si našla miesto aj v našej krajine, kde už pôsobí niekoľko rokov. Veď pred rokmi sa o to neúspešne pokúšali aj iné nízkonákladové spoločnosti Wizzair či easyJet.

 

Keby nebolo Ryanairu, tak z Bratislavy už skoro nikto ani nelieta. Veď tato letecká spoločnosť nás dopraví do viacerých hlavných európskych metropol ale i dovolenkových destinácií. Z Bratislavy lietajú ešte ČSA, no to tie zrušili lety do Prahy a majú už len pár letov do Európy, aj to nikto nevie dokedy, lebo aj tie postupne redukujú. Danube Wings lieta mimo sezóny zatiaľ len do Košíc.

 

Ryanair je jedna zo spoločností, ktorá má minimálne meškanie letov. Od klientov som zatiaľ nepočula, že mali problém s batožinou - jej poškodením či stratou. V prípade zrušeného či zmeneného letu, vám bez mihnutia oka vrátia peniaze, čo u iných spoločností niekedy býva dosť problém. A čo sa tyká ceny, Ryanair ponuka bezkonkurenčne nízke ceny leteniek, veď spiatočné letenky za cca 30-50 €, to je úplné smiešna suma. Je síce pravda že dodatočné dokúpenie batožiny či poplatky za akékoľvek zmeny, už také lacné nie sú, ale i tak. T aké letenky z Viedne nezoženiete. Stáva sa, že ich ceny sú vyššie čím je bližší dátum odletu, ale to platí aj u iných spoločností.

 

Jediná nevýhoda je že si palube si musíte kúpiť nápoje, pripadne nejaké občerstvenie. Ale zase koľko na tom miniete, 5-10 €? To sa oplatí, keď na letenke ušetríte niekoľkonásobne viac. Na palube si môžete kúpiť aj iné veci, ktoré si lacnejšie, ako v obchodoch: značkové parfumy, kozmetiku, suveníry, sladkosti a rôzne iné predmety.

 

Ja som letela viacerými spoločnosťami a Ryanair je letecká spoločnosť, ktorú môžem  len odporúčať.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.