[ Veronika]

Mám rada rodinnú pohodu a pokoj, ktoré sú pre mňa oázou po náročnom dni v práci. Teší ma, keď všetko vychádza tak, ako má, rada si veľa vecí plánujem, no niekedy sa moje plány menia v priebehu jednej sekundy. Keď cestujem, túžim spoznať miestnu kultúru, vidieť pamiatky, ochutnať miestnu kuchyňu a čo hlavne zbožňujem, je leňošenie na pláži s dobrou knihou, a potom sa poriadne vyblázniť v azúrovom mori. Medzi krajiny, do ktorých sa túžim vrátiť patrí Thajsko - pre úžasnú prírodu a Sardínia - pre krásne pláže, pamiatky a hlavne pre najlepšiu kuchyňu.

Ďalšie články

Najčítanejšie

04.01.2011
Priame letecké spojenie na Sardíniu
12762 prečítaní
28.07.2010
Ako cestovať do Chorvátska?
9482 prečítaní
22.10.2010
Priority boarding, priplatiť si či nie?
7790 prečítaní
30.11.2010
Aj na Slovensku môže byť dobrá zimná dovolenka!
6574 prečítaní
29.03.2011
Bájny grécky ostrov Rhodos
6069 prečítaní

Bájny grécky ostrov Rhodos

Pridané: 29.03.2011 | Prečítané 6068 x

Už ste niekedy boli na ostrove Rhodos? Ak nie určite vám ho odporúčam navštíviť. Je to štvrtý najväčší grécky ostrov. Tiež mu hovoria aj ružový ostrov, podľa ružového kvetu ibišteka. Nachádza sa iba 10 km od pobrežia tureckej časti Ázie. UNESCOM bol Rhodos vyhlásený za kultúrnu a prírodnú pamiatku.

Dovolenku si tu pokojne môžete užívať od mája až do októbra, kedy sú teploty ešte príjemne cca 20 - 25 stupňov. V lete teploty dosahujú 30 - 35 stupňov. Každý si tu nájde to, po čom jeho dovolenková duša baží. Priezračné more, pieskové či štrkovo-pieskové pláže, nočný život, atrakcie či historické pamiatky.

 

Medzi najznámejšie dovolenkové letoviská patria:

 

 

Hlavné mesto Rhodos - je hlavným centrom ostrova. Celé mesto je popretkávané uličkami s obchodíkmi, reštauráciami či kaviarňami. Nachádza sa tu obrovské množstvo historických pamiatok. Po okrajoch mesta sa tiahnú pláže.

 

 

Ixia - stredisko, ktoré sa nachádza len 6 kilometrov od Rhodosu, je luxusným turistickým strediskom. Je tiež vyhľadávaným rajom pre windsurfistov.

 

 

Kolymbia - je mestečko charakteristickou eukalyptovou alejou. Je vzdialené len pár kilometrov od najkrajšej pláže ostrova Tsambiky. V letovisku sú dve pláže, majú udelenú modrú vlajku za čistou mora.

 

 

Faliraki- pre toto stredisko je typická „bar street“, teda ulička plná barov, nočného života. Je vhodná najmä pre aktívnejšiu dovolenku, pretože sa ju nachádza lunapark a jeden na najznámejších aquaparkov. Oddýchnuť si môžete na 5 km dlhej piesčitej pláži plnej vodných atrakcií.

 

 

Lindos - po meste Rhodos snáď druhé najväčšie historičke stredisko, pre ktoré je typická akropola, ktorá sa týči na kopci, na ktorý vedu klzké schody. No dá sa naň dostať aj pomocou somárov, ktoré vás bez problémov vyvezú hore. Je tu veľké množstvo taverien a kaviarní.

 

 

Lardos - dovolenkové stredisko s modernejšou architekturou, pieskovymi plážami, čistým morom vhodne pre rodiny s deťmi.

 

 

Údolie motýľov (Petaloudes) – celým údolím vedie turisticky chodník. Nachádza sa tu aj múzeum. Môžete tu vidieť najunikátnejšie motýle v celej Európe. 

 

 

Kalithea - stredisko neďaleko mestečka Rhodos, určené hlavne na šnorchlovanie.

 

 

Z ostrova sa dajú robiť rôzne výlety na okolité ostrovy (Kos, Simi, Chalki), a tiež odtiaľto máte blízko na turecký Marmaris.

 

 

Dovolenka na Rhodose je predurčená buď na aktívne strávenú alebo, ak chcete, len na leňošenie na pláži a užívanie si mora. Takže už len zakúpiť si letenku, zbaliť kufre a hor sa na Rhodos wink

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.