[ Veronika]

Mám rada rodinnú pohodu a pokoj, ktoré sú pre mňa oázou po náročnom dni v práci. Teší ma, keď všetko vychádza tak, ako má, rada si veľa vecí plánujem, no niekedy sa moje plány menia v priebehu jednej sekundy. Keď cestujem, túžim spoznať miestnu kultúru, vidieť pamiatky, ochutnať miestnu kuchyňu a čo hlavne zbožňujem, je leňošenie na pláži s dobrou knihou, a potom sa poriadne vyblázniť v azúrovom mori. Medzi krajiny, do ktorých sa túžim vrátiť patrí Thajsko - pre úžasnú prírodu a Sardínia - pre krásne pláže, pamiatky a hlavne pre najlepšiu kuchyňu.

Ďalšie články

Najčítanejšie

04.01.2011
Priame letecké spojenie na Sardíniu
12762 prečítaní
28.07.2010
Ako cestovať do Chorvátska?
9482 prečítaní
22.10.2010
Priority boarding, priplatiť si či nie?
7790 prečítaní
30.11.2010
Aj na Slovensku môže byť dobrá zimná dovolenka!
6574 prečítaní
29.03.2011
Bájny grécky ostrov Rhodos
6069 prečítaní

Cestovanie - necestovanie s Alitaliou

Pridané: 17.01.2012 | Prečítané 2715 x

Keďže môj brat je veľký cestovateľ, rád by sa aj on podelil so svojimi zážitkami. Tu je jeden z nich.

Ako každý rok aj tento rok som chcel stráviť Vianoce doma. Keďže už 8 rokov žijem v zahraničí, tak väčšinu času trávim v lietadle či už pracovne alebo na dopravenie sa na Slovensko.


Tento rok som si zakúpil letenku s Alitaliou z Alghera do Viedne cez Rím – Fiumicino. Letenku som si zabookoval ešte na konci októbra, keďže som chcel mat istotu že budem mať miesto aj vcelku dobrú cenu. Odlet bol super 22. decembra o 07.00 z Alghera do Ríma a potom za hodinu do Viedne. Spiatočný let som mal 25. decembra o 12.30 z Viedne zase do Ríma a potom o do Alghera za 3 hodiny.


Keďže som nechcel otravovať rodinu alebo známych, tak som si prenajal aj auto za 78 euro na celé 4 dni. Letenka ma vyšla na 255 euro. Ôsmeho decembra mi moja kolegyňa povedala, že by aj ona išla na Vianoce domov, že pôjde rovnako ako. Spolu sme išli na stránku Alitalie a na naše prekvapenie tam let z Viedne na 25. decembra nebol.


Napadli mi dve možnosti, buď je let vypredaný alebo je zrušený. Tú druhú možnosť som úplne zamietol, veď predsa letecká spoločnosť má môj email aj talianske telefóne číslo, tak by mi dali vedieť.


Na druhý deň mi to nedalo a išiel som do kancelárie Alitalie na letisku v Alghere a poprosil ich či mi môžu skontrolovať moje rezervačné číslo. Pani mi hneď povedala že “certo” jasné nie je problém. Za 5 sekúnd mi oznámila že môj let z Viedne do Ríma bol zrušený. Len tak bez žiadneho vysvetlenia a dala mi číslo do Ríma. Hneď som im zavolal a čakal som nejaké rozumné vysvetlenie. Pán mi ponúkol let na 26.12., ale ja som sa mu snažil vysvetliť že 26-teho musím byť už naspäť.


Ďalšia vec, ktorá ma zarazila bola, že mi nikto nič nedal vedieť, veď je to predsa „full fare company“. Keď som sa na toto opýtal, tak mi na "help line sinor" odpovedal, že oni by mi dali vedieť mesiac pred odletom. Na to som mu reagoval, že neviem koľko dní ma mesiac v Taliansku, ale normálne všade je to 30 dní a dnes je to presne 16 pred odletom.


Nakoniec som mu povedal, že nie som nahnevaný na neho, lebo viem že to nie je jeho chyba, ale ak sa prezentujú, ako národná letecká spoločnosť, tak by mali aj poskytovať adekvátne služby.


Keď mi bol let zmenený s Ryanairom čo i len o päť minút, tak mi prišiel ihneď email či súhlasím so zmenou alebo nie. Po hľadaní všetkých možností som nakoniec dospel k záveru, že najlepšie bude letenku s Alitaliou zrušiť, a takisto zrušiť prenajatie auta.


Celková suma, ktorá mi bola vrátená na účet bola 333 euro. No a ako som sa dostal domov? No predsa s Ryanairom. Nakoniec som letel presne v ten istý deň o 12:05 z Alghera do Milána a potom o 15.30 do Bratislavy. Na 26. decembra som si vybavil deň voľna, tak som po rovnakej trase išiel z BTS o 17:15 do AHO späť.


A koľko ma stáli všetky letenky dokopy? 125,50 euro vrátane všetkých poplatkov a batožiny. Suma sumárov som ušetril 207,50 euro a hlavne všetky 4 lety boli na čas a ani jeden nebol zrušený.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.