[ Mirka]

Rýchla jazda na aute či motorke, cestovanie, šport, voľné chvíle strávené s priateľmi a rodinou a dobrý spánok, to je to, čo mám najradšej. Milujem teplo a dlhé letné večery a hlavne opekačky v prírode. Rada si zájdem na bicykli na túru, zaplávam alebo vytiahnem kolieskové korčule. V zime rada navštevujem fitness, prípadne aerobic. Šport a pohyb ku mne totiž neodmysliteľne patria. Rada si tiež pozriem dobrý film alebo prečítam knihu. Snívam o tom, že raz, až budem veľká a bohatá precestujem celý svet. Tak mi držte palce :)

Ďalšie články

Najčítanejšie

13.08.2010
Ako si správne kúpiť letenky Ryanair cez internet
19722 prečítaní
23.05.2011
Nesebar - klenot Bulharska
6444 prečítaní
18.01.2011
Ostrov bohyne lásky a krásy - Cyprus
6294 prečítaní
08.11.2010
Egypt a jeho ,,faraónova pomsta“
5976 prečítaní
27.09.2010
Ako prežiť pád lietadla?
5944 prečítaní

Tip na výlet - Jánošíkov dvor

Pridané: 12.10.2012 | Prečítané 3408 x

Neviete, kde stráviť krásny víkend s rodinou alebo priateľmi? Jednoznačne odporúčam návštevu penziónu a drevenice Jánošíkov dvor, ktorý sa nachádza v krásnom prostredí Národného parku Malá Fatra, v lokalite  Zázrivá – Malá Petrová, priamo pod Malým Rozsutcom neďaleko Terchovej.

Unikátne dobové drevenice Jánošíkov dvor prinášajú tradície, gastronómiu a zážitok každému jednému návštevníkovi. Poskytujú komfortné ubytovanie s celkovou kapacitou 29 lôžok v 10-tich izbách. Všetky izby sú vybavené vlastným sociálnym zariadením.

Penzión Juraj poskytuje gastronomický zážitok v reštaurácii Jánošíkova krčma, kde je umelecky stvárnený život Juraja Jánošíka. Plne vybavená kuchynka v drevenici u Mateja ponúka možnosť samostatného stravovania. Tretia drevenica u Štefana, žiaľ, v polovici marca vyhorela.

Každá drevenica má svoju spoločenskú/školiacu miestnosť s TV, plátnom a minivežou. Zapožičanie audiovizuálnej techniky je samozrejmosťou. Po lyžovaní či dni naplnenom turistikou je k dispozícii wellness (fínska sauna, vonkajšia vírivka ), gril, kryté ohnisko s posedením pred drevenicami, detské ihrisko, preliezačky, pieskovisko a ak je chuť i požičovňa bicyklov. V areáli tohto originálneho penziónu je jedinečné prvé adventure golfové ihrisko v SR s 18 jamkami - skvelá aktivita pre malých, ako aj veľkých milovníkov golfu. Pre hostí aj návštevníkov sú k dispozícii 3 parkoviská.

Priamo od chaty „Drevenica Jánošíkov dvor“ je niekoľko skvelých tipov na výlet, ako napr. Jánošíkove diery, turistika na hrebene Malého a Veľlkého Rozsutca, či do Štefanovej, hrad Strečno a Oravský zámok a mnoho ďalších. Veľkým lákadlom je splavovanie rieky Orava na raftoch.

Návštevu tohto malebného kraja vrelo odporúčam smiley.

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.