[ Mirka]

Rýchla jazda na aute či motorke, cestovanie, šport, voľné chvíle strávené s priateľmi a rodinou a dobrý spánok, to je to, čo mám najradšej. Milujem teplo a dlhé letné večery a hlavne opekačky v prírode. Rada si zájdem na bicykli na túru, zaplávam alebo vytiahnem kolieskové korčule. V zime rada navštevujem fitness, prípadne aerobic. Šport a pohyb ku mne totiž neodmysliteľne patria. Rada si tiež pozriem dobrý film alebo prečítam knihu. Snívam o tom, že raz, až budem veľká a bohatá precestujem celý svet. Tak mi držte palce :)

Ďalšie články

Najčítanejšie

13.08.2010
Ako si správne kúpiť letenky Ryanair cez internet
19748 prečítaní
23.05.2011
Nesebar - klenot Bulharska
6454 prečítaní
18.01.2011
Ostrov bohyne lásky a krásy - Cyprus
6302 prečítaní
08.11.2010
Egypt a jeho ,,faraónova pomsta“
5982 prečítaní
27.09.2010
Ako prežiť pád lietadla?
5953 prečítaní

Najzelenší ostrov v Jadranskom mori - Korčula

Pridané: 21.12.2011 | Prečítané 3782 x

Ostrov Korčula leží medzi Hvarom a Lastovom, má príjemné podnebie s vysokým počtom hodín slnečného svitu (vyše 2600 v roku). Patrí medzi najhustejšie zalesnené ostrovy.

Podľa hodnotenia novinárov bol ostrov Korčula zaradený medzi TOP 10 ostrovov z celého sveta. Je druhý najľudnatejší ostrov v Jadranskom mori hneď po ostrove Krk a žije tu viac ako 16-tisíc obyvateľov.

Ostrov Korčula je jedným z najzelenších ostrovov v Jadranskom mori a jednou z najpopulárnejších destinácií v tejto časti Chorvátska. Je bohatý na umenie a kultúru, rovnako ako krásnu prírodu. Nájdete tu početné malé a samostatné pláže a zálivy, malé a neobývané ostrovy a dych vyrážajúce názory.

Pobrežie ostrova je dosť členité. Časť ostrova je hornatá, značnú časť tvoria úrodné polia, na ktorých sa pestuje repa, južné ovocie a ďalšie plodiny. Menšia časť ostrova je posiata borovicami, ktoré pôvodne pokrývali väčšinu ostrova. V posledných rokoch sú však miestne porasty ničené rozsiahlymi požiarmi. Podnebie je veľmi priaznivé. Práve vďaka nemu má toľko návštevníkov i mimo hlavnú sezónu.

Korčula sa stala obľúbeným miestom pre milovníkov jachtingu, surfovania, potápania a ďalších vodných a iných športov. Medzi hlavné prednosti patrí i ponuka kvalitného ubytovania (hotely, bungalovy, stravovacie zariadenia). Chýbajú len kempy.

Ostrov má trajektové spojenie so Splitom z Vela Luky, s Drvenikom na Makarskej riviére, ako aj lodné spojenie s Dubrovníkom, Orebičom na polostrove Pelješac. Zastavujú tu i diaľkové trajekty plávajúce do Talianska a Grécka.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.