[ Mirka]

Rýchla jazda na aute či motorke, cestovanie, šport, voľné chvíle strávené s priateľmi a rodinou a dobrý spánok, to je to, čo mám najradšej. Milujem teplo a dlhé letné večery a hlavne opekačky v prírode. Rada si zájdem na bicykli na túru, zaplávam alebo vytiahnem kolieskové korčule. V zime rada navštevujem fitness, prípadne aerobic. Šport a pohyb ku mne totiž neodmysliteľne patria. Rada si tiež pozriem dobrý film alebo prečítam knihu. Snívam o tom, že raz, až budem veľká a bohatá precestujem celý svet. Tak mi držte palce :)

Ďalšie články

Najčítanejšie

13.08.2010
Ako si správne kúpiť letenky Ryanair cez internet
19674 prečítaní
23.05.2011
Nesebar - klenot Bulharska
6429 prečítaní
18.01.2011
Ostrov bohyne lásky a krásy - Cyprus
6268 prečítaní
08.11.2010
Egypt a jeho ,,faraónova pomsta“
5952 prečítaní
27.09.2010
Ako prežiť pád lietadla?
5923 prečítaní

Krásy polostrova Pelješac

Pridané: 14.11.2011 | Prečítané 4406 x

Pelješac je polostrov v Južnej Dalmácii, po Istrii je druhým najväčším v Chorvátsku. Hoci je to polostrov, má všetky charakteristiky ako chorvátske ostrovy, ktoré ho obklopujú.

Nachádza sa južne od ostrova Brač, Hvar a Makarskej riviéry a severnejšie od Dubrovníka. Je dlhý 78 km a široký 4 -10 km. Tvoria ho vysoké hory, malé a väčšie údolia a planiny, krásne zálivy a strmé brehy. Vysoké štíty hôr obklopujú a chránia vnútro ostrova, ktoré je úrodné a plné políčok, sadov a viníc. Víno je na Pelješaci súčasť života. Obyvateľstvo sa okrem vinárstva zaoberá chovom dobytka, rybárstvom, cestovným ruchom a pestovaním mäkkýšov.

Pelješac je miestom kontrastov. Na jeden strane nové a luxusné apartmány, na strane druhej opustené a polorozpadnuté domy. Architektúra vám ukáže stopy histórie, ktoré tu zanechali rôzne kultúry.

Najpopulárnejšou turistickou destináciou je Orebič, mesto s dlhou námornou tradíciou, dnes turistické centrum polostrova Pelješac. V Orebiči sa nachádzajú dlhé kamenisté a okruhliakové pláže s početnými zátokami a azúrovým morom a mestečko je známe ako centrum pre windsurfing.

Okrem toho sú ponúkané terény aj pre iné športy, zaujímavé je, že môžete ísť aj na turistiku, lebo najvyšší vrch má až 961 metrov. Malebné mestečko ožiarené celý deň slnkom, ponúka turistom nenarušenú prírodu storočných borovíc, oleandrov, olivovníkov, kaktusov a kvetín. Orebič má veľa reštaurácií a kaviarní, kde sa môžete dobre a lacno najesť.

Cesta autom zo Slovenska síce trvá až okolo 15 - 20 hodín, ale určite stojí za to, toto krásne mestečko navštíviť.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.