[ Danka]

Napísať niečo o sebe nie je vždy jednoduché. Som človek ako každý iný. Som energická, tvrdohlavá a spontánna, preto nemám problém zapojiť sa do akcií na poslednú chvíľu. Rada by som, asi ako každý, precestovala celý svet, pretože také zážitky vám nikto nikdy nezoberie. Štyri roky, ktoré som strávila na slnečnom ostrove Cyprus mi priniesol veľa nádherných chvíľ a spôsobil, že som sa zamilovala do slnka a mora. Napriek tomu milujem aj zimu, korčuľovanie, lyžovanie a bláznenie sa v snehu. Najkrajšie je, keď premrznutá prídem k rozohriatemu krbu. Neodmietnem chutnú večeru pri sviečkach s dobrým vínom a príjemnou spoločnosťou. Milujem prírodu, kone, dobré knihy, tanec a turistiku. Nemám rada samotu. Môj cestovateľský sen: Austrália, Nový Zéland a Kanada.

Ďalšie články

Najčítanejšie

26.08.2011
Sever Sardínie trochu inak
32044 prečítaní
06.08.2010
Ryanairom do 27. týždňa bez dokladu
7615 prečítaní
15.03.2011
Letisko Bratislava - nový terminál
6569 prečítaní
16.02.2011
Dubaj - lyžovačka v púšti
5640 prečítaní
26.07.2010
Na západe ostrova Cyprus
5539 prečítaní

Edinburg a okolie - 3v1

Pridané: 22.10.2010 | Prečítané 4390 x

Máte radi cestovanie, ale nemáte príliš veľa času? Chcete za pár dní stihnúť navštíviť niekoľko miest, oprášiť históriu, dobre nakúpiť a možno sa aj naučiť niečo nové z angličtiny? Tak potom vás možno zaujme nasledujúci príspevok.

S nízkonákladovou leteckou spoločnosťou Ryanair môžete za veľmi výhodné ceny letieť z Bratislavy do Edinburgu. Je to hlavné mesto Škótska a má veľmi bohatú históriu, veľa zaujímavých pamiatok, historických a moderných budov a patrí k najkrajším a najnavštevovanejším miestam vo Veľkej Británii.

 

Spojenie z letiska do centra zabezpečuje pravidelná linka, ktorá vás do centra zavezie za dvadsať minút a spiatočný lístok vás vyjde GBP 6.00, čo je veľmi dobrá cena na pomery vo Veľkej Británii. Viacej informácii môžete nájsť na tu.

 

Samotný Edinburg je ako mestečko vystrihnuté z rozprávkovej knihy. Nad celým mestom dominuje nádherný hrad. Cestu na vrchol hory s hradom volajú "kráľovská" (Royal Mile). Krásne historické budovy, kostoly a domy sú vo veľmi dobrom stave a dopĺňajú romantický nádych celého mesta. Sú tu aj múzeá, galérie a iné kultúrne a historické pamiatky.

 

Ak by sa vám Edinburg málil, vždy sa môžete presunúť do neďalekého mesta Glasgow alebo Stirling. Glasgow je najväčšie mesto Škótska, vyhlásené za najlepšie miesto na nákupy hneď po Londýne. Stirling je malebné mestečko s dominantou hradu a spojené historicky s kráľovskou rodinou a Williamom Wallasom. Obe mestá sú ľahko dostupné pravidelnými autobusovými alebo vlakovými linkami.

 

Stačí pár dní, možno predĺžený víkend a môžete zažiť chvíle, ktoré si vždy radi zopakujete - krásnu históriu, výhodné nákupy a komunikáciu v angličtine. Tri v jednom, prečo nie?!

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.