[ Zuzka]

Už od malička ma vždy lákalo niečo cudzie. Cudzia kultúra, spôsob života, cudzie jazyky, ktoré sa mi stali osudné a rozhodla som sa pre štúdium angličtiny a nemčiny. Toto štúdium ma posunulo až do neďalekého Nemecka, kde som určitý čas žila a vďaka tejto skúsenosti som precestovala pol Európy a zamilovala si Francúzsko. Ak vás zaujmú moje cestovateľské skúsenosti, neváhajte a s radosťou sa do nich začítajte.

Ďalšie články

Najčítanejšie

23.04.2014
Čo musíte vybaviť pred vycestovaním do Anglicka
8380 prečítaní
18.12.2013
Predvianočná Viedeň
2885 prečítaní
03.10.2013
Colmar – Petite Venise alebo malé Benátky
2884 prečítaní

Colmar – Petite Venise alebo malé Benátky

Pridané: 03.10.2013 | Prečítané 2883 x

Ak túžite po romantickej prechádzke, kúsku histórie, francúzskej kultúre a nádhernej prírode, navštívte Colmar.

Toto malebné mestečko sa nachádza na východe Francúzska v Alsaskom regióne len pár desiatok kilometrov od známej metropoly Štrasburg. Toto idylické francúzske mesto sa vyznačuje svojím typickým životným štýlom, svojou architektúrou a vynikajúcim alsaským vínom. Colmar ako aj iné historické mestá sa vyznačuje svojimi unikátmi a osobnosťami. Takzvané „malé Benátky“ sú rodiskom významnej osobnosti, istého sochára Bartholdiho, ktorý je otcom veľkolepej Sochy slobody.

Najtypickejšou časťou Colmaru je jeho historické centrum obklopené typickými starodávnymi francúzskymi domčekmi. Tieto domčeky sa vyznačujú rôznou veľkosťou, farbou, a preto sa vám môže zdať, ako by ste sa ocitli v nejakej rozprávke. So svojím zachovalým starým centrom, ktoré sa tiež nazýva „malé Benátky“, dáva možnosť vychutnať si jeho krásu aj na drevených lodičkách, a tak preplávať jednotlivými starými mestskými časťami s tradičnými trhmi. Pekári, cukrári, výrobcovia čokolád či marmelád, ale aj kuchári, všetci spoločne obohacujú tieto trhy.

Kam len oko dohliadne, môžete vidieť nespočetne veľa farebných kvetín, reštaurácií a obchodíkov s vínom. Colmarskou pýchou je jeho alsaské víno. Je priam nemožné, aby akýkoľvek turista neochutnal jedno z ich miestnych vín. Alsasko má mimoriadne vhodnú klímu pre vinárstvo. Pestujú sa tu chutné biele vína, medzi ktoré patria hlavne Gewürztraminer, Riesling alebo Muscat. Práve Colmar je základňou cyklistickej vinárskej túry, kde môžete absolvovať rôzne výlety po Route de Vins.

Ako sa dostať do Colmaru?

Najpohodlnejším spôsobom je let do Štrasburgu z Prahy leteckou spoločnosťou ČSA, prípadne z Viedne leteckou spoločnosťou Air France a následne vlakom do Colmaru, čo trvá približne 45 minút.

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.