[ Veronika]

Mám rada rodinnú pohodu a pokoj, ktoré sú pre mňa oázou po náročnom dni v práci. Teší ma, keď všetko vychádza tak, ako má, rada si veľa vecí plánujem, no niekedy sa moje plány menia v priebehu jednej sekundy. Keď cestujem, túžim spoznať miestnu kultúru, vidieť pamiatky, ochutnať miestnu kuchyňu a čo hlavne zbožňujem, je leňošenie na pláži s dobrou knihou, a potom sa poriadne vyblázniť v azúrovom mori. Medzi krajiny, do ktorých sa túžim vrátiť patrí Thajsko - pre úžasnú prírodu a Sardínia - pre krásne pláže, pamiatky a hlavne pre najlepšiu kuchyňu.

Ďalšie články

Najčítanejšie

04.01.2011
Priame letecké spojenie na Sardíniu
12762 prečítaní
28.07.2010
Ako cestovať do Chorvátska?
9482 prečítaní
22.10.2010
Priority boarding, priplatiť si či nie?
7790 prečítaní
30.11.2010
Aj na Slovensku môže byť dobrá zimná dovolenka!
6574 prečítaní
29.03.2011
Bájny grécky ostrov Rhodos
6069 prečítaní

Turecko - dovolenkový raj

Pridané: 17.05.2011 | Prečítané 3941 x

Rozmýšľate aj vy nad letnou dovolenkou? Skoro každý chce stráviť dovolenku v luxusnom hoteli s kvalitnými službami, na ktorú sa skoro celý rok teší.

Minulé roky medzi najobľúbenejšie a cenovo najdostupnejšie exotické destinácie patrili Egypt Tunisko. No tento rok sa v zime politická situácia v týchto krajinách zhoršila, ľudia sa obávali o svoje životy a húfne opúšťali dané krajiny ako sa dalo, letecky, lodnou dopravou, alebo po vlastných do najbližšej bezpečnej krajiny. No našťastie tento konflikt sa čiastočne stabilizoval život sa pomaly vracia do normálu.

 

 

No ľudia radšej hľadajú istejšiu oázu svojej dovolenky. Tento rok tieto destináciu nahradí Turecko. Je to krajina, ktorá uspokojí aj najnáročnejších turistov. Poskytuje kvalitné hotely v centre letovísk určené hlavne pre mladých ľudí, ktorí vyhľadávajú hlavne rušný nočný život, nákup, zábavu. Na svoje si prídu aj rodiny s deťmi, takmer každý hotel má svoj detský kútik, či tobogan. Ale je tu veľmi veľa hotelov, ktoré majú svoj vlastný vodný svet: aquapark, animátorov , ktorí sa starajú o program nielen pre deti ale aj dospelých. Tak nemusíte mať starosť , že by ste sa vy alebo vaše deti nudili.

 

 

Turecko je európska krajina dýchajúca orientom s charakteristickou kultúrou, historickými pamiatkami, tradíciami, kaviarničkami, bazármi, kde sa ceny zjednavajú.

Turecko ponúka viacero lokalít ideálnych pre dovolenku, určite si každý vyberie:

 

Alanya jedno z najobľúbenejších letovísk Tureckej riviéry s vyhľadávanou Kleopatrinou plážou, rušným nočným životom, množstvom obchodíkov. Neďaleko sa nachádzajú malé dedinky s rodinnými hotelmi: Konakli, Avsallar, Incekum, Okurcalar, a i. Spojenie s Alanyou je možné s dolmušom - miestnym taxíkom .

 

 

Side je typické historické mesto s množstvom obchodíkov. V meste je cela historická ulička, divadlo, chrám, námestie. Vyhľadávajú ho najmä rodiny s deťmi.

 

Belek jedno z najnovších letovísk určené hlavne pre milovníkov golfu, nájdu tu niekoľko golfových ihrísk. Niektoré hotely majú aj svoje vlastne ihriská.

 

 

 

Kemer je letovisko plné zelene pod pohorím Taurus. V blízkosti sa nachádza Národný park Olympos.

 

 

 

Ak sa niekto nevie rozhodnúť, kam na dovolenku, tak Turecko vám zabezpečí všetko, čo si od ideálnej dovolenky priať - pieskové pláže, vodné športy, aquaparky, turecké kúpele, rafting, výlety loďou, návšteva delfinária, ôsmy div sveta - Pamukkale, nákupy tradičných kobercov, množstvo obchodíkov.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.