[ Veronika]

Mám rada rodinnú pohodu a pokoj, ktoré sú pre mňa oázou po náročnom dni v práci. Teší ma, keď všetko vychádza tak, ako má, rada si veľa vecí plánujem, no niekedy sa moje plány menia v priebehu jednej sekundy. Keď cestujem, túžim spoznať miestnu kultúru, vidieť pamiatky, ochutnať miestnu kuchyňu a čo hlavne zbožňujem, je leňošenie na pláži s dobrou knihou, a potom sa poriadne vyblázniť v azúrovom mori. Medzi krajiny, do ktorých sa túžim vrátiť patrí Thajsko - pre úžasnú prírodu a Sardínia - pre krásne pláže, pamiatky a hlavne pre najlepšiu kuchyňu.

Ďalšie články

Najčítanejšie

04.01.2011
Priame letecké spojenie na Sardíniu
12787 prečítaní
28.07.2010
Ako cestovať do Chorvátska?
9504 prečítaní
22.10.2010
Priority boarding, priplatiť si či nie?
7848 prečítaní
30.11.2010
Aj na Slovensku môže byť dobrá zimná dovolenka!
6596 prečítaní
29.03.2011
Bájny grécky ostrov Rhodos
6104 prečítaní

Thajsko - tip na dovolenku

Pridané: 28.09.2010 | Prečítané 4306 x

Mala som možnosť navštíviť túto, pre mňa, najúžasnejšiu krajinu, ktorá vo mne zanechala množstvo príjemných zážitkov. Thajsko je krajina tisícich tvarí. Keď sa ma niekto opýta, čo ma najviac zaujalo, neviem odpovedať jednoznačne. Každý si podľa mňa v Thajsku nájde to, po čom túži, od toho najjednoduchšieho ubytovania až po to najluxusnejšie, čistučké more, zábavu, nákupy, wellnes centrá, prírodu či možnosť ochutnať typické pikantné jedlá.

Krajina Thajska má viacero turistických metropol. V hlavnom meste Bangkok možno obdivovať hlavne kultúrne pamiatky, užívať si nákupov a večernú zábavu. Zábavou to žije hlavne v štvrti Pat-Pong.

 

Pokiaľ chce niekto tráviť dovolenku pri mori a využívať služby rezortu hotela, odporúčam hotely v oblasti Phuketu, Krabi, Koh Samui, odkiaľ si môžete pozrieť čarovné ostrovy Phi Phi.

 

Pri návšteve národného parku Khao Sok sa ocitnete v úžasnej prírode, ktorú tvorí dažďový prales s mnohými jazerami, nádhernými prírodnými útvarmi a divokými zvermi. Skvelým zážitkom bude určite jazda na kajaku po typických tropických riekach. Keď budete pozorne pozerať, určite zbadáte hadov, ktorí striehnu na stromoch popri rieke.

Môžete sa okúpať v jazierkach s termálnou tyrkysovou vodou. Treba tu dýchať zhlboka, pretože všade je veľmi veľká vlhkosť vzduchu. Ak zatúžite vidieť svet zo slonieho chrbta, môžete sa vybrať na takúto prechádzku, ktorá trvá skoro dve hodiny. Táto krajina poskytuje neuveriteľné možnosti potápania s úžasnými koralovými útesmi.

 

Stredisko Pattaya je miesto oddychu a hlavne zábavy. Táto oblasť je obzvlášť vyhľadávaná mužmi, ktorí si tu prídu na svoje na každom kroku. Nájdete tu erotické bary, erotické masážne salóny či travesti šou.

 

V kontraste týchto lákadiel a luxusných hotelov žijú miestni obyvatelia na vidieku veľmi skromne. Ich domy sú skôr chatrčami, pričom pri každom je malá záhradka. Miestni obyvatelia na prepravu využívajú hlavne motorky či mopedy.

 

Thajsko každopádne učaruje každému, kto ho navštívi. Výhodou je priame letecké spojenie z Viedne do Bangkoku leteckou spoločnosťou Eva Air. Keď natrafíte na dobrú cenu, spiatočná letenka vás môže vyjsť na cca 550 Eur.

 

Thajsko je krajina, do ktorej sa určite raz vrátim!

 

 

 


Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.