[ Veronika]

Mám rada rodinnú pohodu a pokoj, ktoré sú pre mňa oázou po náročnom dni v práci. Teší ma, keď všetko vychádza tak, ako má, rada si veľa vecí plánujem, no niekedy sa moje plány menia v priebehu jednej sekundy. Keď cestujem, túžim spoznať miestnu kultúru, vidieť pamiatky, ochutnať miestnu kuchyňu a čo hlavne zbožňujem, je leňošenie na pláži s dobrou knihou, a potom sa poriadne vyblázniť v azúrovom mori. Medzi krajiny, do ktorých sa túžim vrátiť patrí Thajsko - pre úžasnú prírodu a Sardínia - pre krásne pláže, pamiatky a hlavne pre najlepšiu kuchyňu.

Ďalšie články

Najčítanejšie

04.01.2011
Priame letecké spojenie na Sardíniu
12780 prečítaní
28.07.2010
Ako cestovať do Chorvátska?
9501 prečítaní
22.10.2010
Priority boarding, priplatiť si či nie?
7838 prečítaní
30.11.2010
Aj na Slovensku môže byť dobrá zimná dovolenka!
6590 prečítaní
29.03.2011
Bájny grécky ostrov Rhodos
6096 prečítaní

Dovolenka snov

Pridané: 10.03.2011 | Prečítané 4255 x

Plánujete letnú dovolenku? Ak áno, tak  vám dám jeden tip. Je to  krajina exotická, pritom je v Európe. Môžete tam letieť priamo z Bratislavy. Teploty už v jarných mesiacoch dosahujú 24-27stupňov, v lete 32-38 stupňov a úžasne je i na jeseň 27-32 stupňov. Dokonca aj v zime je teplota prijemna cca 15-20 stupňov, úplne ideálne napríklad na cyklistiku. Na ostrove je neuveriteľné množstvo pláži s s malebnými zákutiami s jemnučkým pieskom. Ešte stále neviete akú destináciu ide ?

Je to predsa Sardínia. Ak sa rozhodnete pre tento taliansky ostrov, oplatí sa požičať si auto. Ceny sú prijateľné. Prenájom auta na týždeň stoji asi 150 Eur, čo je výhodná cena. Ak si prenajmete auto, určite si spravte výlety do najznámejších miest. Ba čo viac, na Sardinií sa nachádza niekoľko prekrásnych pláží, ktoré by kľudne mohli kandidovať aj medzi najkrajšie pláže Talianska.

 

 

Alghero je starobylé mesto s úžasnou promenádou okolo celého historického centra, plného reštaurácii a barov. Je tu i známa Katedrála sv. Márie.

 

Určíte odporúčam navštíviť Stintino je tam prekrásna plaž s bielym pieskom a azúrovou vodou ako v „Karibiku“.

 

 

Za pozornosť stojí aj Nettuno jaskyňa, kam sa môžete previesť loďou.

 

 

Môžete navštíviť aj mestečko, ktoré sa týči na obrovskej skale Castelsardo, a ktoré je známe svojím čiastočne zrekonštruovaným hradom. Pre toto mesto je charakteristická ručná výroba a predaj rôznych druhov košov a výrobkov z divokej palmy.

 

 

Daľšou atrakciou je turisktický jednokoľajový vláčik Trenino Verde, ktorý ide vnútrozemím Sardínie. Na trase Bosa-Macomer-Sassari-Tempio Pausania.

 

 

 

Na Sardínií nájdete i iné zaujímavosti a atrakcie. Napríklad lanový park pri Alghere, aquapark Blufan, múzea v Bose. Na ostrove nájdete obrovské množstvo historických pamiatok.

 

 

 

A na čo určite nemôžete zabudnúť, tak to je úžasná kuchyňa. Všetky jedlá sú pripavené z čerstvých prísad. Určite si nenechajte ujsť príležitosť a ochutnajte tradične jedlá, ako cestoviny, pizzu, morské príšerky, tradičný kukuričny posúch (najlepší je ohriaty na grile, osolený a poliaty olivovym olejom, výborný ako príloha), jedlá totiž chutia úplne inak ako tie, čo vám ponúknu v slovenských reštauráciách.

 

 

Ručím vám za to, že návštevu Sardínie neoľutujete.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.