[ Veronika]

Mám rada rodinnú pohodu a pokoj, ktoré sú pre mňa oázou po náročnom dni v práci. Teší ma, keď všetko vychádza tak, ako má, rada si veľa vecí plánujem, no niekedy sa moje plány menia v priebehu jednej sekundy. Keď cestujem, túžim spoznať miestnu kultúru, vidieť pamiatky, ochutnať miestnu kuchyňu a čo hlavne zbožňujem, je leňošenie na pláži s dobrou knihou, a potom sa poriadne vyblázniť v azúrovom mori. Medzi krajiny, do ktorých sa túžim vrátiť patrí Thajsko - pre úžasnú prírodu a Sardínia - pre krásne pláže, pamiatky a hlavne pre najlepšiu kuchyňu.

Ďalšie články

Najčítanejšie

04.01.2011
Priame letecké spojenie na Sardíniu
12776 prečítaní
28.07.2010
Ako cestovať do Chorvátska?
9497 prečítaní
22.10.2010
Priority boarding, priplatiť si či nie?
7825 prečítaní
30.11.2010
Aj na Slovensku môže byť dobrá zimná dovolenka!
6586 prečítaní
29.03.2011
Bájny grécky ostrov Rhodos
6090 prečítaní

Grécky ostrov Kos

Pridané: 25.07.2011 | Prečítané 5964 x

Tento ostrov je tretí najväčší z gréckeho súostrovia Dodekanissa, jeho brehy sú obmývané Egejským morom. Toto súostrovie je  len necelé 4 kilometre vzdialené od tureckého pobrežia.

Ostrov je sopečného pôvodu , preto je veľmi bohatý na termálne pramene. V minulosti na ostrove prevládalo roľníctvo, poľnohospodárstvo, no tieto boli postupne vytlačené cestovným ruchom.

 

Sú preň typické menšie mestečká a dedinky, ktoré poskytujú ideálne podmienky pre oddych a relax pre turistov, predovšetkým pre rodiny s deťmi.

 

Patrí medzi obľúbené dovolenkové destinácie. Dostať sa na tento ostrov je možné buď loďou alebo leteckou dopravou. Letisko sa nachádza v hlavnom meste Kos, kde je aj jeden z najväčších prístavom ostrova.

 

Lodná doprava sa využíva hlavne medzi jednotlivými gréckymi ostrovmi, turisti zväčša prichádzajú letecky. Z Bratislavy pravidelná celoročná linka nie je. Cez letnú sezónu sú dovolenkármi využívané priame charterové lety, ktoré prevádzkujú cestovne kancelárie .

 

Celoročné je letecké spojenie z Viedne.

 

Medzi najznámejšie strediská  patria :

 

Hlavné mesto Kos, ktoré je známe svojimi historickými pamiatkami, nachádza sa tu archeologické múzeum, staroveké vykopávky, odkryté ruiny starobylého mesta. Je plné reštaurácií a kaviarničiek.

 

Letovisko Psalidi je známe svojím aquaparkom Shape aquapark.

 

Dedinka Agios Fokas  - Embros Thermes je vyhľadávaná milovníkmi surfovania, známa svojím sírnatým prameňom, ktorý steká do mora.

 

Lambi je typické dovolenkové letovisko s dlhými plážami vhodné na oddych.

 

Tigaki a Marami sú našimi turistami vyhľadané destinácie. Medzi mestečkami  sa nachádza soľné jazero.

 

Mastichari je jedno z najnovších letovísk, ktoré sa rozrastá a poskytuje  pre turistov mnoho atrakcii.

 

Južné časti ostrova Kos sú typické svojimi krásnymi plážami a morom priezračným vhodným na potápanie.

 

Tento grécky ostrov poskytuje doslova raj pre oddych a dokonalú dovolenku v Grécku. Tí, ktorí ho navštívili to určite potvrdiacool.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.