[ Mirka]

Narodila som sa v znamení Váh a toto znamenie ma úplne vystihuje - zmysel pre poriadok, rodinu a spravodlivosť, túžba po harmónii a samozrejme nerozhodnosť a váhavosť. Voľný čas veľmi rada trávim s mojou úžasnou rodinou na horách, more nás neláka, ale občas je to celkom fajn relax. Chcela by som precestovať celý svet, no zatiaľ sa mi to až tak nedarí, ale verím, že raz to príde... Rada si pozriem nejaký dobrý filmík - skôr thriller alebo drámu, a tiež rada počúvam slovenskú hudbu. Napriek tomu, že potrebujem nasávať ticho, nikdy neodmietnem príležitosť stretnúť sa a zabaviť sa s priateľmi.

Ďalšie články

Najčítanejšie

07.01.2013
Nie je all inclusive ako all inclusive
10528 prečítaní
26.07.2010
Boli ste už na ostrove Brač?
7100 prečítaní
18.10.2010
Za krásami Moskvy
6618 prečítaní
18.07.2014
Sardínia – Karibik Stredomoria - letenky už od 32€/smer
6123 prečítaní
09.11.2010
Cestovanie na jeseň a v zime
5796 prečítaní

Na Malých nocľahoch sa prespať nedá

Pridané: 26.07.2010 | Prečítané 3120 x

Aj Slovensko ukrýva množstvo krásnych miest. V prírode Malej Fatry možno absolvovať turistické výlety a zažiť nejedno dobrodružstvo. Príznačný názov Malých nocľahov však môže prekvapiť nemožnosťou nájdenia miesta na prespanie. Žeby slovo „malé“ v tomto prípade znamenalo žiadne?

Ak by ste chceli vidieť jednu z najkrajších častí Slovenska, určite vám odporúčam navštíviť Malú Fatru a jej malebné dedinky Terchová, Vrátna Zázrivá.

Je tu veľa krásnych turistických chodníkov a výhľadov, ktoré stoja za námahu, ktorú musíte vynaložiť na to, aby ste mohli uvidieť neopísateľne krásnu krajinu.

Pri spomienke na dovolenku strávenú v Malej Fatre sa mi tlačia slzy radosti do očí, bolo to úžasné aj napriek nepriazni počasia. Nedá mi nespomenúť jeden z našich najkrajších, a pre naše deti najvtipnejších, turistických výletov.

Konečne prestalo pršať a ukázalo sa slniečko. Vybrali sme sa teda na turistický výlet do Tiesňav. Deťom sme dali na výber – ísť doprava na Malé nocľahy alebo vľavo na Boboty. Malé nocľahy ich oslovili viac. Tak sme kráčali nekonečným chodníkom, ktorý mal aj dosť ostré stúpanie, ale pohľady na skalnaté útvary a okolie nám to spríjemňovali. Najzaujímavejším skalným útvarom bola Ťava – neuveriteľné, ako sa podobá na toto zviera. Do toho reťaze a rebríky – no deti boli v „siedmom nebi“.

Všetci sme čakali, čo bude na Malých nocľahoch. Po prekonaní približne 500 výškových metrov sme prišli na vytúžené Malé nocľahy – okrem rázcestia turistických chodníkov, sme tu nenašli vôbec nič. Žiaden stan, chatku, či nocľaháreň. Deti sa tu trochu vyšantili, my s manželom sme posedeli a vzhľadom k pokročilej hodine  sme sa vybrali smerom do Vrátnej. Ako sa neskôr ukázalo, nevybrali sme si najlepšie. Ale čo už.  A začala sa komédia. S ubúdajúcou výškou pribúdalo blato a bolo ho stále viac a viac. Našťastie sme mali so sebou aj turistické palice, ktoré nám pomohli ustáť na vlastných nohách pri brodení sa horou blata. Občas bol problém pod ťarchou blata udržať topánky na nohách. Pomáhali sme jeden druhému ako sa dalo. Skupinka turistov, čo išla kúsok za nami, bola viac na zemi ako na nohách. Viete si predstaviť ako všetci v tú chvíľu nadávali na malofatranské chodníky? Keď sme vyšli z hory, všetci sme sa pobavili na tom, ako vyzeráme.

Nič to však nemení na tom, že malofatranská príroda je úžasná a stojí za to ju vidieť.

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.