[ Mirka]

Narodila som sa v znamení Váh a toto znamenie ma úplne vystihuje - zmysel pre poriadok, rodinu a spravodlivosť, túžba po harmónii a samozrejme nerozhodnosť a váhavosť. Voľný čas veľmi rada trávim s mojou úžasnou rodinou na horách, more nás neláka, ale občas je to celkom fajn relax. Chcela by som precestovať celý svet, no zatiaľ sa mi to až tak nedarí, ale verím, že raz to príde... Rada si pozriem nejaký dobrý filmík - skôr thriller alebo drámu, a tiež rada počúvam slovenskú hudbu. Napriek tomu, že potrebujem nasávať ticho, nikdy neodmietnem príležitosť stretnúť sa a zabaviť sa s priateľmi.

Ďalšie články

Najčítanejšie

07.01.2013
Nie je all inclusive ako all inclusive
10530 prečítaní
26.07.2010
Boli ste už na ostrove Brač?
7104 prečítaní
18.10.2010
Za krásami Moskvy
6620 prečítaní
18.07.2014
Sardínia – Karibik Stredomoria - letenky už od 32€/smer
6144 prečítaní
09.11.2010
Cestovanie na jeseň a v zime
5801 prečítaní

Svetové karnevaly

Pridané: 11.02.2011 | Prečítané 4788 x

Spolu s novým rokom k nám  znova zavítala aj karnevalová sezóna. Každá škola či materská škola sa chystá na túto zaujímavú a veselú udalosť.  Deti si vymýšľajú a chystajú spolu s rodičmi  masky, každé z nich chce byť najzaujímavejšie a najkrajšie. Lenže nielen deti a školy, ale aj dospelí a svetoznáme mestá chystajú vo svojich uliciach ešte svetoznámejšie karnevaly. Na nich sa stretnú státisíce ľudí z rôznych krajín sveta. 

Najznámejším a najväčším karnevalom na svete je karneval v Rio de Janeiro v Brazílii, ktorého začiatky siahajú až do 17. storočia.  Ulice na tri dni zaplavia tie najrozmanitejšie masky, kostýmy a alegorické vozy. Veľkolepá je aj súťaž v sambe, a taktiež prehliadka tanečných škôl. Sprievod tu tvoria organizované skupiny, ktoré svoje vystúpenie nacvičujú takmer od leta.

 

 

Medzi najväčšie karnevaly patrí aj karneval v Santa Cruz de Tenerife, a tiež aj karneval na ďalšom z kanárskych ostrovov - Gran Canarii v Las Palmas. Zažijete tu taktiež nezabudnuteľné karnevalové chvíle. Tejto karnevalovej zábavy sa môžu zúčastniť takmer všetci, ba aj turisti. Obľúbenou je voľba kráľovnej karnevalu.

 

 

Úzke uličky, množstvo kanálov a gondoly – tak to sú romantické talianske Benátky. I tu sa každoročne koná karneval, pre nás asi najdostupnejší, či už vzdialenosťou alebo finančne, ktorý nijako nezaostáva za už spomínanými karnevalmi. Patrí medzi najstaršie karnevaly na svete, jeho začiatky siahajú až do 11. storočia. Masku si tu môžete kúpiť na každom kroku, prípadne si môžete dať masku namaľovať priamo na tvár. No a potom vám už nič nebráni ponoriť sa do karnevalovej atmosféry.

 

 

Medzi najväčšie karnevaly na svete sa tiež radia aj karnevaly v chorvátskej Rijeke a nemeckom Kolíne nad Rýnom.

 

 

Nech sa rozhodnete navštíviť ktorýkoľvek zo spomínaných karnevalov, určite na tieto chvíle nezabudnete a výborne sa zabavítecheeky.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.