[ Veronika]

Mám rada rodinnú pohodu a pokoj, ktoré sú pre mňa oázou po náročnom dni v práci. Teší ma, keď všetko vychádza tak, ako má, rada si veľa vecí plánujem, no niekedy sa moje plány menia v priebehu jednej sekundy. Keď cestujem, túžim spoznať miestnu kultúru, vidieť pamiatky, ochutnať miestnu kuchyňu a čo hlavne zbožňujem, je leňošenie na pláži s dobrou knihou, a potom sa poriadne vyblázniť v azúrovom mori. Medzi krajiny, do ktorých sa túžim vrátiť patrí Thajsko - pre úžasnú prírodu a Sardínia - pre krásne pláže, pamiatky a hlavne pre najlepšiu kuchyňu.

Ďalšie články

Najčítanejšie

04.01.2011
Priame letecké spojenie na Sardíniu
12776 prečítaní
28.07.2010
Ako cestovať do Chorvátska?
9497 prečítaní
22.10.2010
Priority boarding, priplatiť si či nie?
7825 prečítaní
30.11.2010
Aj na Slovensku môže byť dobrá zimná dovolenka!
6587 prečítaní
29.03.2011
Bájny grécky ostrov Rhodos
6090 prečítaní

Aj na Slovensku môže byť dobrá zimná dovolenka!

Pridané: 30.11.2010 | Prečítané 6586 x

Aj vy rozmýšľate kam na lyžovačku či zimnú dovolenku? My sme túto otázku riešili asi pred rokom. Mali sme dosť (aspoň si myslím) presné požiadavky.

Chceli sme si užiť lyžovačku a dovolenku na Slovensku, aby sme syna mohli dať do lyžiarskej škôlky. Ubytovanie malo byť priamo na svahu alebo v tesnej blízkosti vleku, pretože sme sa chystali lyžovať aj s naším 4-ročným synom. Čo sa týka ubytovania chcela som aby sme mali aspoň polpenziu , nech nemusím mať starosti s varením. Lyžiarske stredisko malo mať rôzne úrovne zjazdoviek, keďže sme išli dve rodiny a každý člen mal rôznu úroveň lyžovania od úplných začiatočníkov až po tých, čo milujú čierne zjazdovky. A v neposlednom rade rozhodovala aj cena.

 

Počas jesene sme boli na predĺženom víkende v Ždiari, kde sa nám strašne páčilo. Ešte sme v tejto časti Tatier neboli a boli sme milo prekvapení, tak sme sa rozhodli preskúmať okolie. Zistili sme, že v okolí je niekoľko lyžiarskych stredísk. Keďže radi lyžujeme, hneď sme si predstavovali ako brázdime zjazdovky.

 

Tento náš jesenný výlet rozhohol, že ako zimná dovolenka vyhrala Bachledová. Sú tam dve prepojene lyžiarske strediska Ski Bachledová a Jezersko, kde je viac ako 10 zjazdoviekdvoma sedačkovými lanovkami. Tak už zostávalo len nájsť to najvhodnejšie ubytovanie. Spomenuli sme si na náš výlet, kedy sme priamo pod zjazdovkou videli hotel, ktorý ešte nebol v prevádzke, mal byt otvorený práve na nadchádzajúcu zimu. Ani sme nevedeli ako sa volá. No rýchlo sme si vygooglili, že je to hotel Bachledka. Ešte nemali ani internetovú stránku, tak sme sa nakontaktovali na majiteľov, aké majú vôbec ceny.

 

Ani sme sa nemuseli veľa radiť a obe rodiny sa veľmi rýchlo rozhodli, že vyhráva hotel Bachledka.

 

Keď nadišiel čas nášho pobytu boli sme plní očakávania, lebo hotel bol otvorený iba mesiac a nemali sme o ňom žiadne referencie. Ale všetko vyšlo ako malo. Boli sme vo všetkom nadmieru spokojní.

 

Už bolo funkčné aj wellness centrum a v jeden večer nás bavila ľudová hudba, niektorí si aj zatancovali. Strava bola veľmi dobráchutila aj deťom a tie majú teda poriadne vyberavé jazýčky. 

 

Ubytovanie pri zjazdovke sa vyplatilo. Náš synček po absolvovaní hodiny v  lyžiarskej škôlke - jazdení na tubingovej dráhe a na detskom lyžiarskom kolotoči, bol taký unavený , že sme boli radi, že ubytovanie  máme hneď pri svahu. Tak sme sa mohli pri ňom striedať a zbytok partie mohol lyžovať. Ďalšou výhodou bolo to, že nebolo nutné cely týždeň použiť auto.

 

 

Tak veľmi sme boli spokojní, že ešte v máji tohto roku sme si objednali pobyt už na zimu!

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.