[ Veronika]

Mám rada rodinnú pohodu a pokoj, ktoré sú pre mňa oázou po náročnom dni v práci. Teší ma, keď všetko vychádza tak, ako má, rada si veľa vecí plánujem, no niekedy sa moje plány menia v priebehu jednej sekundy. Keď cestujem, túžim spoznať miestnu kultúru, vidieť pamiatky, ochutnať miestnu kuchyňu a čo hlavne zbožňujem, je leňošenie na pláži s dobrou knihou, a potom sa poriadne vyblázniť v azúrovom mori. Medzi krajiny, do ktorých sa túžim vrátiť patrí Thajsko - pre úžasnú prírodu a Sardínia - pre krásne pláže, pamiatky a hlavne pre najlepšiu kuchyňu.

Ďalšie články

Najčítanejšie

04.01.2011
Priame letecké spojenie na Sardíniu
12780 prečítaní
28.07.2010
Ako cestovať do Chorvátska?
9501 prečítaní
22.10.2010
Priority boarding, priplatiť si či nie?
7833 prečítaní
30.11.2010
Aj na Slovensku môže byť dobrá zimná dovolenka!
6590 prečítaní
29.03.2011
Bájny grécky ostrov Rhodos
6094 prečítaní

Priame letecké spojenie na Sardíniu

Pridané: 04.01.2011 | Prečítané 12779 x

Konečne nám to v roku 2010 vyšlo! Už viac ako rok sme plánovali dovolenku v Sardínii. V roku 2009 sme mali zakúpené letenky cez Sky Europe, letieť sme mali v polovici septembra. Ale čo čert nechcel hneď začiatkom mesiaca letecká spoločnosť skrachovala.

Potom sme hľadali rôzne varianty priameho spojenia z Bratislavy či Viedne do Olbie či Alghera, no žiadna zo spoločností za „prijateľné peniaze“ nelietala. Len Ryanair, ale to by sme museli letieť z rakúskeho Grazu. A to môj manžel odmietal, že on sa „nepotrepe“ 500 kilometrov autom a potom ešte aby niekam letel. Tak aj posledná alternatíva padla.

 

Až v roku 2010 sme sa  konečne dočkali. Priame spojenie z Bratislavy od konca júna poskytuje nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair. No už sa nelieta do Olbie, ale do Alghera, čo je z druhej strany ostrova. Lety boli prevádzkované dvakrát do týždňa vždy vo štvrtok a v nedeľu. Lety sú ideálne ako na predlžený víkend tak na týždennú dovolenku. Let trvá necelé dve hodiny. Ceny letenky pre letnú sezónu (2010) sa pohybovali od 7 Eur na jeden smer letu. Nakoľko lety bývali takmer úplne vypredané, pokojne sa vám mohlo stať,  že pár dni pred odletom jednosmerná letenka stála aj viac ako 200 Eur. 

Letenky sme mali zakúpené a už sme len čakali keď príde čas nášho letu. Tŕpla som, aby sa nič neudialo, tak ako minulý rok, no krach Ryanairu bol najmenej pravdepodobný, skôr som čakala, že niekto ochorie, a že nám cestu niečo prekazí. Ale všetko dobre dopadlo a náš syn spolu s nami absolvoval svoj prvý let.

 

Letisko v Alghere je maličké, oveľa menšie ako v Bratislave. Od centra mesta je vdzialené asi 10 minút autom. Pre túto letnú sezónu bol letový poriadok naplánovaný len do konca októbra. V zime sú už tieto lety zrušené.

 

No úspech letov do tejto destinácie svedčí o tom, že leteckej spoločnosti sa táto linka sa oplatila, určite nebola stratová a možno by mohla zvážiť lety po cely rok. Veď  aj na konci októbra sú tam denné teploty okolo 25 stupňov, ideálne počasie na výlety, relax, bicyklovanie.

 

Letecká spoločnosť obnoví lety až od konca marca 2011 avšak už teraz sú letenky v predaji . Celá naša rodinka sa teší na ďalšiu výpravu do Sardínie.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.