[ Veronika]

Mám rada rodinnú pohodu a pokoj, ktoré sú pre mňa oázou po náročnom dni v práci. Teší ma, keď všetko vychádza tak, ako má, rada si veľa vecí plánujem, no niekedy sa moje plány menia v priebehu jednej sekundy. Keď cestujem, túžim spoznať miestnu kultúru, vidieť pamiatky, ochutnať miestnu kuchyňu a čo hlavne zbožňujem, je leňošenie na pláži s dobrou knihou, a potom sa poriadne vyblázniť v azúrovom mori. Medzi krajiny, do ktorých sa túžim vrátiť patrí Thajsko - pre úžasnú prírodu a Sardínia - pre krásne pláže, pamiatky a hlavne pre najlepšiu kuchyňu.

Ďalšie články

Najčítanejšie

04.01.2011
Priame letecké spojenie na Sardíniu
12762 prečítaní
28.07.2010
Ako cestovať do Chorvátska?
9483 prečítaní
22.10.2010
Priority boarding, priplatiť si či nie?
7790 prečítaní
30.11.2010
Aj na Slovensku môže byť dobrá zimná dovolenka!
6574 prečítaní
29.03.2011
Bájny grécky ostrov Rhodos
6070 prečítaní

Ako cestovať do Chorvátska?

Pridané: 28.07.2010 | Prečítané 9482 x

Chystáte sa tento rok dovolenkovať v Chorvátsku? Riešite dilemu, ako sa tam čo najrýchlejšie a čo najlacnejšie dostať? Máte na výber z troch možností, môžete cestovať autom, autobusom alebo letecky.

Ak pôjdete autom pripravte šoféra na poriadnu dávku trpezlivosti. Ak zoberieme do úvahy cca stred Chorvátska, teda Zadar, tak cesta autom priemerne trvá asi 9 hodín. Záleží na tom, akú trasu si zvolíte, či pôjdete cez Rakúsko a Slovinsko, alebo len cez Maďarsko a aké dlhé prestávky budete mať. Náklady na cestu sú rôzne, záleží hlavne od spotreby auta. Priemerná cena je asi 50 EUR/osoba pri štvorčlennej posádke. 

 

Ak nemáte auto, tak máte možnosť využiť autobus. Túto službu poskytujú hlavne cestovné kancelárie, ktoré ponúkajú komplexné balíky od ubytovania, stravy, poistenia až po dopravu. Pri tomto spôsobe sa však treba značne prispôsobiť odchodu autobusu či prestávkam počas cesty. A  koľko asi trvá cesta autobusom? Tu treba počítať s  tým, že cesta autobusom trvá približne 12 hodín a priemerná cena autobusového lístka je asi 80 EUR na osobu. Existujú však aj autobusové spoločnosti, ktoré vám ponúknu len samotnú dopravu do Chorvátska, napr. priamo do Makarskej, takou je aj spoločnosť Eurobus. Viac informácií získate tu.

 

Tretia možnosť, čiže let do Chorvátska, bola donedávna ešte najdrahšou variantou. Našťastie ale, nedávno začal do Chorvátska, konkrétne do Zadaru a Dubrovniku, lietať Ryanair z Viedne a ceny leteniek teda išli prudko dole. Dovolenka v Chorvátsku už nemusí znamenať len dlhé hodiny cestovania autom či autobusom. Najlacnejšie letenky do Chorvátska sa dajú nájsť od 25 EUR a samozrejme sú stále k dispozícii aj oveľa drahšie.

 

Záleží teda len na vás a aj na „veľkosti“ vašej peňaženky ako sa k „ slovenskému moru“ dostanete.

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.