[ Monika]

Nie som typ, ktorý by rád sedel doma na zadku a jeho pohľad by mal len jeden cieľ - smer "bedňa". Vždy vymýšľam, kam vytiahnem mojich chlapov na vzduch (ešteže sú za každú srandu). Rada idem len tak von na prechádzku, na bicykel, zaplávať si alebo si rada vybehnem s priateľmi na pivko. Veď kam sa dnes ponáhľať, i tak čas beží veľmi rýchlo.

Ďalšie články

Najčítanejšie

03.11.2010
Neodolateľné Tučepi
7745 prečítaní
02.08.2010
Samostatne cestujúce deti
6974 prečítaní
31.08.2010
Vernostné programy leteckých spoločností
5342 prečítaní
31.08.2011
Dovolenka autom či lietadlom?
4484 prečítaní
22.02.2012
Dovolenka do Chorvátska letecky
4422 prečítaní

Vernostné programy leteckých spoločností

Pridané: 31.08.2010 | Prečítané 5341 x

Dnes je na trhu veľa leteckých spoločností, ktoré prepravujú cestujúcich po celom svete. Každá letecká spoločnosť sa snaží prilákať čo najviac zákazníkov, upútať ich svojimi ponukami, zľavami, výhodami, a tiež vernostným programom načítania míľ po každom absolvovanom lete pre jednotlivcov, firmy ale i deti.

Ak lietate viackrát do roka alebo pravidelne, je dobré informovať sa v leteckej spoločnosti ohľadom načítania míľ za vaše lety, ako aj o výhodách  do budúcna. Letecké spoločnosti sú pospájané do troch aliancií zapísanie míľ si môžete uplatniť nielen na leteckú spoločnosť, ktorá vám kartu vydala, ale i na jej partnerské letecké spoločnosti, ktoré sú s ňou v aliancii.

 

Ak napríklad letíte s ČSA, kde máte vydanú kartu a ďalšia cesta bude s Alitaliou, môžete Alitaliu požiadať o pripísanie míľ, nakoľko tieto dve letecké spoločnosti sú spolu v aliancii Sky Team. Okrem tejto aliancie sa môžete stretnúť s alianciou One World alebo Star Alliance. Zoznam leteckých spoločností v jednotlivých alianciách nájdete na rôznych webových stránkach, alebo priamo pri leteckej spoločnosti, cez ktorú chcete letieť.

 

 

Vernostné programy sú individuálne a každý prepravca môže mať iné podmienky a výhody, samozrejme čím viacej budete mať nazbieraných míľ, tým väčšie zľavy a výhody si môžete uplatniť. Pri zapísaní míľ je potrebné udávať číslo karty pri rezervácii letenky alebo počas odbavenia pred odletom.

 

 

 

Nazbierané míle si môžete uplatniť napríklad na bonusové lety, na zmenu ekonomickej triedy do bussines triedy, prenájom hotela, auta alebo nadváhu batožiny a mnohé iné. Ak si chcete uplatniť načítané míle, je nutné kontaktovať priamo prepravcu, resp. leteckú spoločnosť, ktorá kartu vydala, nakoľko agentúry, ktoré letenky len predávajú túto možnosť nemajú.

 

 

Ak lietate často určite využívajte vernostné programy, ktoré letecké spoločnosti ponúkajú, môže to mať pre vás len výhody.

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.