[ Lucia]

Momentálne najčastejšie (samozrejme v cestovateľkom duchu :) ) brázdim kočíkom ulice a uličky v mojim okolí. Také to naozajstné cestovanie mám však veľmi rada, a samozrejme (asi ako väčšina ľudí) cestujem oveľa menej, koby som chcela :) S mojím nehasnúcim optimizmom však verím, že všetko, čo chcem vidieť doženiem, keď príde správny čas. Nemám jeden či dva vysnívané ciele, ľahko ma nadchnú zážitky a rozprávania iných, aj preto sú moje sny o cestovaní občas natoľko rôznorodé a priam nezlúčiteľné pre jednu osobu :) No veď uvidíme...

Témy

Ďalšie články

Najčítanejšie

29.03.2011
Historické klenoty Granady
6707 prečítaní
28.04.2011
Exotický Gibraltar
6083 prečítaní
15.02.2011
Nechajte sa zvábiť krásami Andalúzie
3796 prečítaní

Nechajte sa zvábiť krásami Andalúzie

Pridané: 15.02.2011 | Prečítané 3795 x

Plánujete dovolenku a stále nemáte ujasnený cieľ svojej cesty? Možno ho nájdete v mojich nasledujúcich riadkoch. Viac ako 300 slnečných dní v roku, 161 kilometrov pláží, nádherné priezračné more, vášnivé flamenco, atraktívna história a ešte oveľa, oveľa viac toho ponúka Costa del Sol.

Už moje očakávania od tohto južného španielskeho pobrežia boli veľké. Severskejšia španielska klasika, navštevovaná našincami masovo už roky, ma natoľko nikdy nezlákala, no keď sa do podvedomia i nás cestovateľov – laikov, dostala z pultov CK Andalúzia, zbystrila som...

 

Ak nie ste zarytý „pozemný sa presúvač“ odporúčam jednoznačne leteckú dopravu. Do vstupnej brány Costa del Sol, ktorou je Malaga, sa tak pohodlne dostanete približne za 3 hodiny. Záleží samozrejme od letoviska, ktoré si vyberiete, no ak nemáte radi dlhé transfery, tak do najbližšieho strediska je to z letiska len pár kilometrov.

 

 

Andalúziu niekoľko storočí ovládali Maurovia a v architektúre dodnes zostali prvky, ktoré ju robia typickou pre toto miesto. Keďže podnebie veľkoryso ponúka slnečné počasie väčšinu dní v roku, v oblasti sa koncentrovalo najviac golfových ihrísk v Európe, s tým súvisí vysoká návštevnosť golfistami, a tak si vyslúžila prezývku Costa del Golf.

 

 

Ak je pre vás synonymom rozprávkovej dovolenky luxus, skúste si vybrať letovisko Marbella, ktorá  je jedným z najluxusnejších letovísk v Európe vôbec, a v jeho prístave Puerto Banus kotvia jachty mnohých európskych, ale i svetových boháčov.

 

Stúpajúca lukrativita lokality spôsobila v nedávnej minulosti stavebný boom a pikoškou, ktorá obletela aj mediálny svet je, že i slávny Antonio Banderas, inak rodák z Malagy, ktorý si v Marbelle kúpil prepychové letné sídlo, musel túto stavbu zbúrať, nakoľko vyrástla, ako mnoho iných, bez stavebného povolenia.

 

 

Na to, aby ste však okúsili jedinečnosť Andalúzie odporúčam vytiahnuť päty z pláže a využiť to, čo vám môže ponúknuť LEN Andalúzia. Krásnych miest, prírodných i historických krás je tu nespočetne veľa, no z tých, ktoré som bližšie spoznala ja, ma najviac zaujala Granada, Malaga a blízky Gibraltar. O týchto miestach vám rada bližšie napíšem v ďalších blogoch. Mňa okúzlili, a možno aj vás presvedčia o tom, že by ste sa do Andalúzie raz isto mali ísť pozrieť.

 

 

Moje očakávania z Andalúzie sa naplnili a som presvedčená, že nesklame žiadneho návštevníka, stačí len využiť a vychutnať si to, čo ponúka.

 

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.