[ Gabika]

Som typická Váha, niekedy potrebujem byť stredobodom pozornosti, inokedy vyhľadávam samotu. Milujem jedinečnosť, aj preto som študovala literatúru a filozofiu. Zbožňujem medzivojnovú literatúru, expresionizmus a neviem sa nasýtiť Smrekovho vitalizmu. Viac cestujem prstom po mape, ako reálne, o to viac sa zaujímam o zážitky ostatných. Nemám vysnívané miesto - pre mňa je úžasné každé, kde cítim vnútorný pokoj a harmóniu. Neodmysliteľne ku mne patrí kniha, káva, kvalitné červené víno a samozrejme moji najbližší.

Ďalšie články

Najčítanejšie

Benátčanom prekážajú kolieska na kufroch

Pridané: 25.11.2014 | Prečítané 2613 x

Pri balení na dovolenku či služobnú cestu myslíme hlavne na to, aby sme sa vmestili do stanovených váhových a rozmerových limitov batožiny. Aby to nebolo také jednoduché, Benátčania prichádzajú ešte s jedným obmedzením. Chcú v meste povoliť len kufre, ktorých kolieska majú pneumatiky.

Čarovné Benátky sú jedným z najobľúbenejších turistických cieľov v Taliansku. Ročne ich navštívi čoraz viac turistov, ktorí na prepravu svojich osobných vecí používajú kufríky na kolieskach. A práve kolieska sú kameňom úrazu. Ich hluk totiž ruší obyvateľov Benátok.
S blížiacou sa svetovou výstavou Expo 2015 v Miláne, ktorá začína v máji sa očakáva enormnejší rast  turistov (pochopiteľne aj kufríkov).

 

NEHLUČNÉ KOLIESKA - VSTUPENKA DO BENÁTOK

Kolieska preskakujúce po starobylej dlažbe chodníkov a mostov rušia vraj obyvateľov počas spánku, a preto by mali byť povolené len tie, ktoré budú pozostávať z pneumatiky napustenej vzduchom.

Ak toto pravidlo nadobudne účinnosť, hrozí za jeho porušenie pokuta 100 až 500 eur.

Výnimku by však mali dostať samotní obyvatelia Benátok, ktorí budú môcť aj naďalej používať kufre s plastovými kolieskami.

Okrem rozmerov a váhy kufrov, o ktorých sme písali v našom staršom článku, bude možno onedlho potrebné, dávať si pri ceste do Benátok pozor aj na typ koliesok našich kufrov. 

 

BENÁTČANOM NEBUDÚ TURISTI SKÁKAŤ PO HLAVÁCH

Benátčanom prekážajú negatívne dopady turistiky.

  • V auguste sa spustila kampaň zameraná proti pripevňovaniu „zámkov lásky“ na benátske mosty.
  • Úradníci vraj rokujú aj o možnosti zavedenia vstupného poplatku do mesta  a o obmedzení počtu domácich a zahraničných turistov, ktorí môžu Benátky navštíviť.
  • Benátčanom vadia veľké lode. Pár metrov od slávneho námestia sv. Marka totiž preplávajú denne v priemere dve veľké lode. Obyvatelia sa obávajú, že tieto môžu spôsobiť tragickú nehodu, a tiež narušiť ekosystém v lagúne.
    Už v januári úrady obmedzili lodnú dopravu, časom sa však zistilo, že pre veľké lode neexistuje žiadna iná zmysluplná trasa a prevádzka sa obnovila. Napriek tomu sa rokuje o tom, že zákaz by mal nakoniec platiť od roku 2015 definitívne.

Ako vidieť, bez turistov ťažko, s turistami tiež.

Nedajte sa však týmito správami odradiť, určite stojí za to, Benátky navštíviť. Či už si zvolíte tradičný karneval alebo toto romantické mesto navštívite len tak, pre potešenie, sklamaní odchádzať nebudete.

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

 

LETENKY DO BENÁTOK NÁJDETE NA NAŠOM PORTÁLI

Špeciálna ponuka

KamOdkiaľCestaSpoločnosťKonečná cena s taxami
BenátkyViedeň[obojsmerná letenka]Ryanair41,- Výber dátumov
BenátkyPraha[obojsmerná letenka]Wizz Air66,- Výber dátumov
Ceny sú konečné, zahŕňajú letenku, taxy a poplatok za vystavenie.
© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.