[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7626 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7023 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6700 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6392 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6200 prečítaní

Tip na jarnú prechádzku

Pridané: 21.03.2011 | Prečítané 4836 x

A opäť je tu obdobie, kedy sa príroda začína prebúdzať a slniečko nás bude čím ďalej, tým viac ťahať von na prvé jarné prechádzky. Aj keď milovníci jarnej lyžovačky si určite sneh môžu na horách užiť aj v apríli, ale tých čo už majú zimy dosť možno poteší výlet na zrúcaniny hradov, ktorých je v našom okolí dosť. Spomeniem aspoň niektoré.

Zrúcanina hradu Branč leží v Myjavskej pahorkatine priamo nad obcou Podbranč –  časť Podzámok. K hradu je prístup autom cez obec Podbranč, priamo  asi 100 pod hradom je parkovisko. Na hrad vedú tiež turistické chodníky z Myjavy a Turej Lúky. Takáto prechádzka trvá cca 2 – 3,5 hodiny.

 

 

 

Smerom na Záhorie nad obcou Cerová sa nachádza zrúcanina gotického hradu Korlátka. K tomuto hradu sa dá tiež pomerne ľahko dostať cez obec Cerová. V bezprostrednej blízkosti hradu sa nachádzajú veterné elektrárne. Hrad bol postavený naraz s hradom Brančom asi v 11. st.

 

 

Keď sa vyberieme smerom k Novému Mestu nad Váhom, čakajú nás tri známe hrady. Čachtický hrad sa vypína nad obcov Čachtice. Jeho história je väščine ľudí známa hlavne vďaka povesti o krutej Alžbete Báthoryovej. Skôr než sa vyberiete na tento hrad, niečo si o tejto krvilačnej žene prečítajte, dodá to troška adrenalínu vášmu výstupu. Najkratšia pešia trasa vedie z obce Višňové. Motoristi poznajú hlavne cestu z Čachtíc, z parkoviska pod hradom. Obidve cesty sú značené turistickými značkami. Výhľad z hradu je jedinečný. Pri dobrej viditeľnosti uvidíte Myjavskú pahorkatinu, Biele Karpaty i Veľkú Javorinu, Bradlo, hrad Branč, a tiež dolinu Váhu a Považský Inovec.

 

 

obci Beckov sa na strmom 70 m vysokom brale sa nachádza zrekonštruovaný hrad Beckov, ktorý je národná kultúrna pamiatka. V súčastnosti je hrad aj sa areálom prístupný verejnosti. Na hrade sa konávajú rôzne akcie s hradnými atrakciami pre deti aj dospelých. Prístup na hrad je veľmi jednodcuchý priamo z námestia obce cesta trvá približne 5-10 minút. Posledný hrad, ktorý chcem spomenúť je jeden z najvyššie položených hradov na Slovesku Tematín, na ktorý je aj najdlhší výstup. Hrad sa nachádza v pohorí Považský Inovec nad obcou Hrádok. Na hrad sa dostanete turistickými cestami z obce Hrádok, Lúka alebo z Novej Lehoty – Bezovca. Na túto návštevu hradu si naplánujte viac času, pretože cesta trvá 2,5 – 3 hodiny.

 

 

Tak dosť bolo leňošenia a ničnerobenia, pobaľme nejaké občerstvenie a piknik na hrade môže začať už o chvíľu  smiley

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.