[ Danka]

Nemám rada nudu a stereotyp, asi preto je veľmi ťažké pripútať ma k jednému miestu. Rada cestujem, spoznávam nové miesta, a tiež kultúry. Najviac energie viem načerpať pri pobyte v prírode, pri športe a pohybe, na slnku, no a keď prší, tak aj v dobrom spánku :) Mám rada jazdu autom, je jedno kam sa veziem, ale na Slovensku je to určite cesta smer Žilina – Martin. K môjmu životu patrí rodina, priatelia a spoločnosť s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

Ďalšie články

Najčítanejšie

21.07.2014
Azorské ostrovy – nedotknuté miesto uprostred Atlantiku
7778 prečítaní
12.04.2011
Autom do Londýna
7068 prečítaní
18.05.2011
Výlet na Plitvické jazerá
6721 prečítaní
30.09.2010
Navštívili sme exotický Egypt
6411 prečítaní
14.11.2011
Akvaparky na Morave
6223 prečítaní

Autom do Londýna

Pridané: 12.04.2011 | Prečítané 7067 x

Napriek tomu, že cestovanie leteckou dopravou do Londýna je veľmi rýchle, pohodlné a vďaka vysokej frekvencii letov aj cenovo dostupné, rada by som potenciálnych záujemcov informovala o príťažlivosti cestovania autom. Túto cestu absolvoval môj známy, takže sú to vlastne jeho skúsenosti z cesty.

Najväčšou prednosťou dopravy autom, v porovnaní s cestou lietadlom, je skutočnosť, že počas cestovania vidíme okolo seba to, čo nie je možné vidieť z okienka lietadla. Cesta do Londýna nám ponúka pohľad do krajiny šiestich štátov, a to Česka, Nemecka, Holandska, Belgicka, Francúzska a Anglicka. Z auta môžeme pohodlnou jazdou sledovať okolitú prírodnú scenériu uvedených  krajína aspoň voľným okom prenikneme do miest a obcí nachádzajúcich sa na trase. Okrem toho, že väčšia časť cesty vedie po súši, časť trasy sa nachádza aj po mori, čo znásobuje pôžitok cestovateľom, ktorí radi spoznávajú nové veci.

 

 

Aj keď počas celej trasy nie je takmer potrebné opustiť diaľnicu, cestovanie je rýchle, odporúčame celú cestu dopredu naplánovať, aby ste sa vyhli prípadným nečakaným problémom. „Náš cestovateľ“ uprednostňuje bezpečný spôsob jazdenia, bez zbytočného používania plynového pedálu smiley(aspoň tak povedal). V každom prípade je dobré cestovať cez deň, a to z jednoduchého dôvodu - pri nočnej jazde toho veľmi z okolitých krajín neuvidíte. Jedna nočná prestávka je určite vhodná asi v polovici trasy, v západnej časti Nemecka. Je tu množstvo penziónov, takže s ubytovaním aj bez rezervácie vopred by nemal byť žiaden problém.

 

 

Cestu trajektom je najlepšie objednať dopredu cez internet. Ušetríte tým financie aj čas, oproti kupovaniu rezervácie na mieste nalodenia. Nevýhodou je, že treba dodržať presne stanovenú čas, na ktorý máme rezerváciu zakúpenú, ale s tým už určite pri jazde musíme počítať. Odjazdy trajektov z francúzskych miest Dunquerque alebo Calais a príjazd je už v Anglicku v meste Dover.

 

 

 

Celková cesta z nášho regiónu do Londýna je dlhá cca 1600 km, počas ktorých sa určite nudiť nebudete.

 

 

Tak želám šťastnú cestu autom do Londýna a nezabudnite, v Anglicku sa jazdí po ľavej straneenlightened

 

 

 

 

Článok je osobným názorom autora blogu (blogera). Spoločnosť CK Malko Polo, s.r.o ako prevádzkovateľ stránky blog.letenky.sk neberie právnu zodpovednosť za správnosť a úplnosť informácií.

© 1998-2014. Všetky práva vyhradené.